Naujienos

Filmo „Irklais per Atlantą“ peržiūra

Kiekvienas iš mūsų turi svajonių ir tikslų, kuriuos norime pasiekti gyvenime. Tačiau, ką darytumėte, jei pasaulis paskatintų jus siekti kažko daug didesnio, išbandyti savo ribas ir pasinerti į nuotykių kupiną kelionę? Vasario 9 dieną 5-10 klasių mokiniai ir klasių vadovai vyko į Vilkaviškio kultūros centrą žiūrėti dokumentinio filmo „Irklais per Atlantą“.
Šiame filme pasakojama tikra Aurimo Valujavičiaus kelionė per Atlanto vandenyną su irkline valtimi. Ši istorija įkvepia kiekvieną žiūrovą svajoti drąsiau ir siekti dar didesnių svajonių. Keliautojas Aurimas Valujavičius neria į didžiausią savo gyvenimo iššūkį – 8000 km. kelionę per Atlantą irkline vienviete valtimi „Lituanica“. Šia kelione siekiama paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Perplaukęs vandenyną irkline valtimi nuo žemyninės Europos iki žemyninės Šiaurės Amerikos dalies, keliautojas tapo pirmuoju tai padariusiu lietuviu. Į atvirą vandenyną Aurimas Valujavičius išplaukė po ilgiau nei dvejus metus trukusio pasiruošimo istorinei, o kartu ir rekordiniam iššūkiui. Kelionė prasidėjo nuo Europos krantų ir baigėsi Šiaurės Amerikos žemyne.
Mokiniai suprato, kad net ir patys paprasčiausi dalykai, tokie kaip valties valdymas, gali tapti dideliu iššūkiu, ypač atsidūrus atvirame vandenyne, kur gamtos jėgos rodo savo tikrąją galią.
Taigi, šis nuostabus dokumentinis filmas tikrai paliko nepakartojamą įspūdį 5-10 klasių mokiniams. Jis primena mums, kad net maži žingsniai gali padėti įgyvendinti didelius tikslus ir tik dėl to verta siekti savo svajonių su užsidegimu, drąsa.

 

5 klasės auklėtoja Deimantė Paršaitienė