Naujienos

INTEGRUOTA KOŠĖS DIENA

INTEGRUOTA KOŠĖS DIENA

 

Spalio 10-oji – Pasaulinė košės diena. Šia proga kvietėme mokinius prisiminti košės naudą sveikatai ir būtinai įtraukti ją į kasdienį racioną. Visą dieną mokiniai dalyvavo edukacinėse programose: „Vėjo malūno kūrimas“ (lego) – 1, 2 klasių mokiniai ir „Lietuviškos duonos kelias“ (lego) – 3, 4 klasių mokiniai.

Pirmoje klasėje diena prasidėjo nuo rytinės košės valgymo. Mokiniai susipažino su įvairių kruopų rūšimis, diskutavo, kuri košė skaniausia. Aptarė, ką reiškia sveikas maistas, analizavo mitybos piramidę ir sukūrė savo pirmąją knygą, kurioje atsispindėjo visos integruotos dienos veiklos.

Antrokai susipažino su sveikos mitybos principais, košės nauda, atliko smagias užduotis ir skaniai valgydami skirtingas košes džiaugėsi tokios dienos minėjimu.

Trečios klasės mokiniai kartu su Dribsiu ir Dribse, sveikatos šalies veikėjais, keliavo po pilį ieškodami nuotykių. Aptarę įvairiausius maisto produktus ir jų naudą arba žalą žmogaus organizmui, patyrę visokiausių nutikimų pilyje, pasiekė aukščiausią bokštą ir buvo apdovanoti Tyrinėtojų pažymėjimais. Vėliau mokiniai virė Sveikuolių košę, kurią gardino avietėmis ir bananais.

Stebėdami vaizdo medžiagą, ketvirtokai susipažino su kruopų įvairove, jų maistine verte, košės virimo technologija. Susiskirstę į tris komandas, visi drauge gamino savo košę, ją pristatė draugams ir degustavo. Vėliau „Smart“ lentos pagalba atliko edukacines užduotis.

Integruotos dienos pabaigoje mokiniai buvo ne tik sočiai prisivalgę, bet ir laimingi, nes praplėtė žinias apie košės naudą organizmui. Pasistiprinę organizmus išskubėjo vaikai puošti mokyklos aplinkos rudeninių gėrybių mandalomis. 

 

Pradinių klasių mokytojos