Naujienos

Integruotų pamokų „Mano sukurtas miestas“ veiklos

Skaitant 1 klasės vadovėlyje teksto pirmuosius sakinius: ,,Arūnas su Urte sukūrė miesto maketą“, kilo mintis: „O kodėl jo negali sukurti Sūdavos pagrindinės mokyklos pirmokai?“ Kaip tarėm, taip ir padarėm!
Lapkričio 21 d. buvo suorganizuota integruotų pamokų ,,Mano sukurtas miestas“ veiklos. Atsinešę iš namų nereikalingų dėžučių, nuo pat ryto iš jų kūrėme savo namus, liniuote matavome, kokio dydžio reikės durų, langų. Taip tobulinome darbo su liniuote matavimo, brėžimo įgūdžius, prisiminėme ženklus ,,daugiau, mažiau, lygu“. O kaip miestas be gatvių pavadinimų? Rašydami pavadinimus įtvirtinome raidės ū rašymą ir taip pat sužinojome, kad ne tik žmonių vardai rašomi didžiąja raide. Savo namus pastatėme mums patiems norimoje gatvėje ir prie kokio kaimyno norėjome gyventi. Aptarėme, kaip reikia sugyventi su kaimynais, kokį svarbų vaidmenį atlieka mūsų bendravimas, mandagumas. Gyvenant šalia judrios gatvės teko prisiminti ir saugaus eismo taisykles.
Taip energingai dirbdami sužinojome, kokios yra energijos rūšys ir kokios energijos mums reikėjo ,,statant“ miestą. Aptarėme, kokios energijos reikės aplink namus augantiems medžiams ir auginamiems gyvūnams, kaip namuose negalime apsieiti be elektros energijos.
Veiklos keitė veiklą, todėl laikas mokykloje prabėgo akimirksniu. Tai nebuvo įprastinės pamokos, tai buvo tarsi šios dienos ,,žaidimas“, įdomi ir kūrybinga veikla, kuri ne tik skatino vaikus įgyti naujų žinių, bet ir skatino juos bendradarbiauti.

 

Mokytoja Alita Balčiūnienė