Naujienos

Kovo 11-osios minėjimas

Kaip ir kasmet, artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, kovo 8-ąją, Sūdavos pagrindinės mokyklos bendruomenę subūrė muzikos skambesys. Visą savaitę vyko įvairios akcijos, konkursai, netradicinės pamokos, veiklos, skirtos Lietuvos gimtadieniui.
Per dailės pamokas 5-10 klasių mokiniai rašė Lietuvos vardą. Darbai išsiųsti į leidyklos „Versmė“ organizuotą konkursą.
Lietuvių kalbos ir literatūros pamokų metu 5-10 klasių mokiniai buvo kviečiami dalyvauti miniatiūrų konkurse „Mūsų laisvės ženklai“, kurį organizavo Kauno Kovo 11-osios gimnazija.
Visą savaitę 1-10 klasių mokiniai buvo kviečiami dalyvauti bendruomeniškumo akcijoje „Spalvų savaitė“, kuri skirta Lietuvos vėliavos spalvoms atminti, brandinti kiekvieno piliečio tautinę, kultūrinę savimonę.
Kovo 8-ąją mokykloje skambėjo dainos Lietuvai, kurias atliko 1-10 klasių mokiniai. Lietuva – dainų šalis. Daina jau mūsų protėvių laikais žmogų lydėjo kiekviename žingsnyje: ar darbą dirbant, ar džiaugsme, ar giliam liūdesy. Šiais metais minimas Dainų šventės šimtmetis, kuris įtrauktas į Unesco paveldą. Taigi švęsti Lietuvos nepriklausomybę daina, šiais metais tapo dar prasmingiau. Renginio metu skambėjo vaikai dainomis „nutapė“ Lietuvos peizažą, kuriame buvo ir ąžuolas – Lietuvos medžių tėvas, kalnelis, ant kurio klevelis stovėjo, miškelio grožis bei tekanti saulelė. Po renginio vedėjos linkėjo, kad tegul skamba daina kiekvieno lietuvio lūpose įdėta, tegul aidi Lietuvos laukai ir kloniai nuo dainų gražiausių.
Renginio pabaigoje padėkos raštais ir saldžiomis dovanėlėmis, kurias dovanojo mokyklos direktorė, apdovanoti 1-3 vietų „Spalvų savaitės“ nugalėtojai.
Padėkos raštai įteikti 5-10 klasių mokiniams, kurie dalyvavo Tarptautiniame Europos Parlamento nario profesoriaus Liudo Mažylio organizuotame eilėraščių ir esė konkurse „Švenčiu Lietuvą“. Profesorius dėkoja vaikams „už dalyvavimą, už meilę Lietuvai ir jaunimo skatinimą kurti ir mylėti Lietuvėlę. Be Jūsų, mieli mokiniai ir Mokytojai, triūso, atkaklumo ir neabejingumo nebūtų ir šio konkurso.“
Padėkos raštai įteikti šiems mokiniams:
Bliūdytei Evai - 5 kl.
Bruožytei Danielai - 5 kl.
Bruožytei Ievai - 5 kl.
Grigelaitytei Austėjai - 5 kl.
Ižganaitytei Emai - 5 kl.
Menčinskaitei Aistei - 5 kl.
Šimkutei Ugnei - 5 kl.
Talučiui Simui - 5 kl.
Lukui Astromskiui - 6 kl.
Aisčiui Balčiūnui - 6 kl.
Lėjai Gidilicai - 6 kl.
Aistei Mačiulytei - 6 kl.
Viltei Martinavičiūtei - 6 kl.
Emilei Milerytei - 6 kl.
Austėjai Petravičiūtei - 6 kl.
Eglutei Pranaitytei - 6 kl.
Tėjai Romanovaitei - 6 kl.
Gedeminui Tamošauskui - 6 kl.
Kajui Venclovaičiui - 6 kl.
Nojui Venslovaičiui - 6 kl.
Armandui Vitkauskui - 6 kl.
Faustei Krištolaitytei - 7 kl.
Godai Avulytei - 8 kl.
Karolinaiu Vosyliūtei - 8 kl.
Dėkojame visiems Jums, kurie dalelę širdies atidavė Lietuvai.

Mylėkime savo Tėvynę gerais poelgiais, darbais, pagarba, dainomis ir atsakomybe.