Naujienos

Kovo 20–oji – pasaulinė Žemės diena

Kovo 20 –oji – pasaulinė Žemės diena

Žemės diena – diena, kai prasideda astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Ši diena labai svarbi tuo, kad visi esame kviečiami būti Žemės globėjais ir atkreipti dėmesį, kaip elgiamės su savo planeta.

Mūsų mokykloje Žemės dienai buvo skirta Jaunųjų biologų mokslinė konferencija, kurioje mokiniai pristatė būrelio metu atliktus stebėjimus ir eksperimentus. Šį kartą jaunieji tyrėjai gilinosi į augalų pasaulio paslaptis. 5 klasės mokinė Bruožytė Ieva pristatė nuo rudens mokinių augintą ir puoselėtą mikrokosmą. Šis Žemės ekosistemos modelis puikiai iliustruoja natūraliai gamtoje vykstančius medžiagų, vandens ir dujų apytakos ratus. 5 klasės mokinys Nojus Mačaitis pristatė augalų dauginimo ir dauginimosi ypatumus, o 6 klasės mokinė Lėja Gidilica įrodė, kad augalai, nors ir vadinami nejudriais, iš tikrųjų juda.

Šventę vainikavo linksmas ,,Lututės“ kryžiažodžių ir rebusų sprendimas. Spręsdami šias užduotis, mokiniai pritaikė savo žinias apie gamtą.

 

Mokytoja Neringa Stravinskienė