Naujienos

Netradicinė diena Vilkaviškio mieste

Kovo 29 diena – įprasta kasdienė mokyklos diena, tačiau 5-10 klasių mokiniai kartu su klasių auklėtojais šią dieną pasinėrė į netradicinių patirčių pasaulį. Diena buvo kaip iššūkis ne tik pačiam mokymui, bet ir vaikų pasaulėžiūrai bei kūrybiškumui. Įvykis, kuris prisidėjo prie mokinių aktyvaus mokymosi ir žinių plėtros, buvo organizuotas siekiant supažindinti su įdomiomis vietomis savo mieste.

Mokiniai buvo suskirstyti į 3 grupes ir besikeisdami aplankė net tris edukacines erdves. Vienas iš sustojimų, šios neįprastos kelionės maršrute, buvo VR kambarys. Virtualios realybės technologija atvėrė mokiniams duris į kitą, paslaptingą pasaulį. Mokiniai sužinojo apie šios technologijos naudojimo sritis ir galimybes. Ši patirtis ne tik praturtino jų technologinius suvokimus, bet ir leido suprasti, kaip ši inovacija gali būti pritaikyta ne tik pramogoms, bet ir švietimui bei kitoms sritims. VR kambario savininkai supažindino mokinius su Afrikinėmis sraigėmis. Jie turėjo galimybę jas palaikyti, pamaitinti, apipurkšti vandeniu. Daugeliui paimti sraigę ant savo rankų buvo nauja pažintis ir nepatirtas iššūkis.
Mokiniai taip pat aplankė Vilkaviškio viešąją biblioteką. Ten, tarp knygų gausos ir tylos, mokiniai turėjo galimybę pasinerti į skaitymo pasaulį. Bibliotekos darbuotojai supažindino vaikus su knygų pasirinkimu, kalbėjo apie bibliotekos paslaugas ir įvairias veiklas, skirtas skatinti skaitymo įpročius ir kultūrinį ugdymą. Trumpai supažindino su bibliotekos istorija. Mokiniai susipažino su „Draugoteka“ programėle ir jos galimybėmis. Labai noriai ir drąsiai diskutavo. Tai buvo tikra intelektualaus maitinimo vieta, kurioje mokiniai turėjo galimybę plėsti savo žinias ir skleisti savo akiratį
Kitas sustojimas buvo Vaikų ir Jaunimo Centre, kuriame mokiniai žaidė įvairius žaidimus, skatinančius bendrauti, įsiklausyti ir bendradarbiauti. Čia jie galėjo išbandyti įvairias žaidimų rūšis, kurios lavino socialinius įgūdžius ir gebėjimą veikti komandoje.
Pati smagiausia dienos dalis – tai laisvas laikas pavalgymui. Mokiniai savarankiškai rinkosi kaip ir kur jie praleis jiems skirtą laiką. Papietavę į sutartą vietą visi susirinko laiku.
Ši netradicinė diena ne tik suteikė mokiniams galimybę išplėsti savo žinias ir patirtis, bet ir skatino jų aktyvumą, smalsumą ir kūrybiškumą. Įvykis, kurį organizavo mokykla, buvo žingsnis į priekį link modernaus, aktyvaus ir įtraukiančio mokymo metodo, kuris skatina mokinius mąstyti kritiškai, kūrybingai ir įvairiapusiškai. Tai buvo ne tik diena, kurioje mokiniai pamatė naujas vietas ir patirtis, bet ir diena, kurioje jie iš naujo atrado save ir pasaulį.

 

Klasių vadovų pirmininkė Deimantė Paršaitienė