Naujienos

Nuo Sūdavos iki Sudargo piliakalnių

Nuo Sūdavos iki Sudargo piliakalnių

 

Iš kelionės po Jurbarko kraštą grįžo mūsų penktos ir šeštos klasės mokiniai. Tai buvo tiesiog nuostabi patirtis!

Kelionė į Jurbarką tikrai įsimintina, nes ji ne tik leido sužinoti daugiau apie šio miesto legendas ir kulinarinį paveldą, bet ir suteikė galimybę aplankyti įspūdingus Sudargo piliakalnius.
Pirmiausiai apsilankėme Sandros menų mokyklėlėje. Edukacija joje buvo suskirstyta į dvi dalis: teorinę ir praktinę. Abu šie aspektai buvo labai įdomūs. Mūsų mokiniai gavo maksimalią naudą iš šios kelionės dalies. Pirmiausia, edukatorė supažindino mus su Jurbarko legendomis.
Mokiniai išgirdo apie milžiną Jurą ir milžiną Barkų, kurie laikomi miesto garsintojais. Antroji dalis buvo praktinė – mokiniai turėjo galimybę pasigaminti suvenyrą ir kepti milžino auseles. Vaikai išmatavo savo jėgas spausdami žetoną ir taip pat išmėgino kepėjo gabumus kepant ypatingas auseles. Kiekvienas mokinys, gaminęs suvenyrą ir auseles, juto didelį pasitenkinimą savo kūrybinės veiklos rezultatais. Visą edukaciją vainikavo penktos ir šeštos klasės mokinių vaišės prie bendro stalo.

Vienas iš didžiausių akcentų buvo apsilankymas Sudargo piliakalniuose. Tai įspūdingi istoriniai paminklai, kurie padėjo suprasti, kaip gyveno žmonės šioje srityje daugelį šimtmečių. Kelionė po šiuos piliakalnius buvo įspūdinga patirtis, leidžianti pajusti šios vietos istorinę dvasią.

Kelionės į Jurbarką tikslas buvo ne tik pasisemti žinių, bet ir stiprinti draugystę.
Mokiniai buvo suskirstyti į komandas ir žaidė interaktyvius žaidimus, kurie dar labiau skatino bendravimą ir ugdė komandinio darbo įgūdžius. Šie žaidimai leido mums dar artimiau bendrauti su savo klasės draugais ir mokytis dirbti kartu įveikiant iššūkius. Tai buvo puiki galimybė mokiniams patirti bendradarbiavimo svarbą ir išmokti, kaip veikti kaip vieningai komandai.

Kelionė į Jurbarką buvo nuostabi galimybė mokiniams daugiau sužinoti apie savo šalies istoriją ir kultūrą, kartu turėjome galimybę mokytis, kurti, žaisti ir draugauti, o tai tikrai praturtino mūsų jaunųjų keliautojų patirtį.

Ateityje tokių kelionių bus dar daugiau!

 

Penktos klasės auklėtoja Deimantė Paršaitienė
Šeštos klasės auklėtoja Rūta Kiškėnienė