Naujienos

Pažintinės - kūrybinės dirbtuvės su konstruktoriumi „LaQ kūrėjas”

Vasario 14 d. 4-10 klasių mokiniai buvo pakviesti užkariauti 2D/3D konstravimo pasaulį ir atrasti neišsemiamas galimybes su japoniško dizaino mokomuoju konstruktoriumi „LaQ“, kuris sukurtas remiantis Japonijos kultūra ir vertybėmis. Jau daugiau nei 20 metų visame pasaulyje švietimo specialistai LaQ pripažįsta tobula mokomąja priemone.
Įvadinėje dalyje moksleiviai susipažino su tekančios saulės šalies Japonijos savita kultūra bei inovatyvaus konstruktoriaus atsiradimo istorija. Sužinojo kaip LaQ yra susijęs su origami menu, tradicine japoniška architektūra.
Praktinėje kultūrinio užsiėmimo dalyje moksleiviai susipažino su konstravimo technikomis. Kūrybines užduotis vaikai atliko remdamiesi gautomis priemonėmis ir informacija. Vaikai sužinojo, kad konstruoti galima ne tik geometrines figūras ir formas, bet ir lietuvių kalbą, dailę, kitus mokomuosius dalykus, praplėtė pažinimo ribas lavindami regimąją atmintį, gebėjimą sutelkti dėmesį, erdvinį ir kūrybinį mąstymą, vaizduotę ir fantaziją bei praktiškai taikydami žinias ir gebėjimus kūryboje.
Visos pamokos metu vyko labai įtemptas darbas. Vieniems mokiniams pavyko sukonstruoti net 3 figūras, o kitiems – tik dalį pirmosios. Tačiau vaikai pasižadėjo, kad nors vieną figūrą kiekvienas mokyklos mokinys ateityje praktiškai turės sutverti.
Programoje dalyvavę mokiniai, kuriems pavyko pilnai sutverti nors vieną figūrą, gavo "LaQ" kūrėjo diplomą.

 

Anglų kalbos mokytoja Deimantė Paršaitienė