Naujienos

Projektas „Saugaus eismo savaitė“

Spalio 9–13 dienomis Sūdavos pagrindinės mokyklos Klausučių skyriaus ikimokyklinio ugdymo mokytojos Sonata Lekavičienė, Daiva Staneikienė ir Eglė Počienė vykdė projektą „Saugaus eismo savaitė“. Šios savaitės metu vaikai įtvirtino žinias apie saugų elgesį kelyje.

Vykdant projektą buvo pakviesta Vilkaviškio PK bendruomenės pareigūnė Vilija Grybauskienė kartu su ypatinguoju savo padėjėju – šuniuku policininku Amsiu. Susitikimo metu pareigūnė vaikams pasakojo apie saugų elgesį gatvėje, autobuse. Pademonstravo atšvaitų gausą, papasakojo, kodėl svarbu segėti atšvaitus, taip pat padovanojo vaikams po vieną atšvaitą. Vaikams itin patiko pažintis su Amsiu, mažieji taip pat pažadėjo pareigūnei pritaikyti įgytas žinias.

Visą savaitę vaikai žiūrėjo filmukus, susijusius su šia tema, atliko užduotis, bandė įtvirtinti pagrindines taisykles ir ženklus. Bendras mokymasis žaidybine forma padeda geriau įsisavinti žinias, todėl sukūrėme bendrą renginuką, kurio metu vykdėme veiklas, susijusias su tema „Saugus eismas“. Turėjome 6 stoteles, kuriose vaikai atliko tokias veiklas:

1. Dėliojo dėliones,

2. Gamino atšvaitus,

3. Spalvino įvairius kelio ženklus,

4. Šviesos stale ieškojo pasislėpusių ženklų,

5. Rūšiavo kamuoliukus pagal šviesoforo spalvas,

6. Naudodamiesi pagamintu kubu, bandė įvardinti pažįstamus kelio ženklus.

„Spinduliukų“ ir „Pelėdžiukų“ vaikai visiems rekomenduoja tamsiuoju paros metu pasirūpinti, kad visi vaikučiai segėtų atšvaitus, būtinai priminti taisykles apie saugų elgesį gatvėje, laukiant autobuso ir, žinoma, kad visi būtinai segėtų autobuse esančius saugos diržus.

Būkime saugūs!

 

Ikimokyklinio ugdymo grupės „Spinduliukai“ mokytoja Sonata Lekavičienė