Naujienos

Pusdienis Kardokų gamtos akademijoje

Lakričio 20 dieną 8 klasės mokiniai su auklėtoja vyko į Kardokų gamtos akademiją, įsikūrusią Kazlų Rūdos savivaldybėje. Nors buvome laimėję skelbtą konkursą ir turėjome galimybę šioje mokykloje praleisti visą savaitgalį, galiausiai vykome tik pusdieniui.
Atvykusius mus maloniai sutiko mokyklos darbuotojai Aistė ir Šarūnas. Kadangi oras buvo pakankamai žvarbus, nieko nelaukę pradėjome dalyvauti veiklose. Pirmoji buvo netikėta – virvės traukimas. Iš pradžių laimė šypsojosi stipresniems, tačiau Šarūno pamokyta antruoju bandymu laimėjo kita komanda, kuri dirbo vieningai. Po šios užduoties buvome suskirstyti po tris, jėgas išbandėme veikdami išvien. Užduotis nebuvo iš lengvųjų. Turėjome suvienyti jėgas, kiekvieną žingsnį žengti visi kartu, tik taip galėjome įveikti numatytą atstumą su “slidėmis”, apsukti ratą ir sugrįžti. Juokas skambėjo nuolat.
Sustoję ratu siuntėme signalus. Iš pradžių nebuvo lengva susiorientuoti, todėl klydome, tačiau ši užduotis išmokė prisiimti atsakomybę už veiksmus. Žygio metu daug sužinojome vieni apie kitus. Taip pat stebėjome, kaip atrodo bebrų olos, teko pereiti jų pagaminta užtvanka.
Sugrįžę į mokyklos teritoriją nustebome, nes pietus reikėjo gamintis patiems. Visi draugiškai pasiskirstėme užduotimis: vieni lauže kepė bulves bei dešreles, kiti virė spagečius, gamino salotas. Seniai nebuvome valgę tokio skanaus maisto.
Laikas prabėgo be galo greitai. Paskutinės veiklos leido padėkoti vieni kitiems, pasakyti komplimentų. Tapome dar vieningesni, nuo veidų nedingo šypsenos. Refleksijos metu vaikai prisipažino, kad mokykloje norėtų praleisti visą savaitgalį.
Padėkoję šauniems mokytojams išvykome atgal į savo mokyklą su viltimi čia dar sugrįžti.

 

8 klasės auklėtoja Inga Ažukienė