Naujienos

Spektaklis mažiesiems „Baltoji lopšinė“

Balandžio 26 d. Vilkaviškio r. Sūdavos pagrindinės mokyklos ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės vaikučiai ir pradinių klasių mokiniai stebėjo, pasakos magijos pripildytą, šiuolaikinės estetikos šokio spektaklį vaikams apie ilgesį, meilę, svajones ir tamprų šeimos ryšį.

Estetiškas ir subtilus vaikams nuo 3 iki 10 metų skirtas choreografės Agnijos Šeiko šokio spektaklis „Baltoji lopšinė“ apgaubė žiūrovus lietuviškos pasakos mitologija. Tačiau, kitaip nei įprasta, čia sekama pasaka ne apie praeitį, o atvirkščiai – apie dabartį. Spektaklyje per pasakų veikėjus buvo kalbama apie šiuolaikinio vaiko situaciją, kai mama toli ir dažniau ją gali pamatyti svajose ar sapnuose, nei apkabinti.
Spektaklio kūrėjai ieškojo atsakymų į šiuolaikinėms šeimoms iškylantį skaudų klausimą: kaip paaiškinti vaikui, kad nepaisant to, jog tėveliai dėl svarbių priežasčių priversti ilgas valandas leisti darbe ar net išvykti iš gimtosios šalies, jie visada šalia savo mintimis ir jausmais.
Spektaklis „Baltoji lopšinė“ yra senesnis už patį teatrą, jam net 11 metų. Bet geros istorijos nesensta. Ne veltui tai ir vienas daugiausiai keliavusių po pasaulį Agnijos Šeiko darbų. Visus žiūrovus sužavėjo spektaklio forma – terapinė žaislų panaudojimo koncepcija, kai „zuikutis“ savo vidinį monologą išsprendžia žaisdamas su lėlėmis, kurios yra mamos Zuikės ir vaiko zuikučio mažos kopijos. Dėmesį pritraukiantis spektaklis be galo patiko visiems - mažiems ir dideliems.


Pradinių klasių mokytojos
 

Mokytoja Daiva Staneikienė