Naujienos

Sveika mityba

Sveika mityba - vienas pagrindinių sveikatą lemiančių veiksnių bei ligų riziką mažinančių elementų. Skiriant didesnį dėmesį vaikų sveikos mitybos įpročių ugdymui kartu su pradinių klasių mokiniais kalbėjome apie pagrindinius sveikos mitybos principus ir taisykles, taip pat apie mitybos režimą bei fizinį aktyvumą, kuris neatsiejamas nuo sveikos mitybos.
Kartu sudėliojome maisto pasirinkimo piramidę. Taip pat atrinkome maisto produktus, kuriuos reikia vartoti kuo dažniau, kuriuos rečiau. Mokiniai pagamino maisto lėkštes, kuriose sulipino jiems labiausiai patinkančius maisto produktus.
Su mokiniais kalbėjome, kaip svarbu valgyti kuo daugiau įvairių vaisių ir daržovių. Žaidimų dėka susipažinome su jų įvairove. O 4 klasės mokiniai dar dalyvavo ir viktorinoje, kurios metu patikrino ir pagilino savo žinias apie sveiką mitybą.
Taip pat kartu su 1 - 4 klasių mokiniais žiūrėjome sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro parengtą edukacinį filmuką ,,Sveika mityba ir fizinis aktyvumas 1-4 klasėms".

 

Visuomenės sveikatos specialistė Milda Agliniškienė