Naujienos

Vasario 16-oji – Lietuvos Nepriklausomybės diena ♥️

Tai ypatinga šventė, kurią Lietuva švenčia kiekvienais metais. Šiandien, Lietuvos gimtadienio išvakarėse, Sūdavos pagrindinėje mokykloje taip pat buvo minima ši diena. Pasiruošimas šventei įvyko dar pirmomis vasario mėnesio dienomis, kai dailės ir technologijų mokytojų dėka mokyklos languose ir fojė pasipuošė Lietuvos spalvomis išmargintais karpiniais, mokinių darbais.
5-10 klasių mokiniai kūrė gražiausias eiles Lietuvai ir dalyvavo Europos Parlamento nario prof. Liudo Mažylio organizuotame esė ir eilėraščių konkurse „Švenčiu Lietuvą!”.
Vasario 9 d. pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinės grupės ,,Pelėdžiukai“ ugdytiniai dalyvavo edukacinėje veikloje ,,Vasario 16-osios verpstė“. Mokiniai Lietuvos vėliavos spalvų siūlais dygsniavo įvairius ornamentus ir sukūrė trispalvės verpstes, kuriomis papuošė mokyklos bendruomenės renginį, skirtą vasario 16-ajai.
Vasario 14 d. 1 klasės mokiniai kartu su Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos pirmokais, vykdydami respublikinį bendradarbiaujančių mokyklų projektą, skirtą vasario 16-ajai paminėti, organizavo bendradarbiavimo pamoką ,,Laisvės paukštis“. Pirmokams tai buvo nauja patirtis, iššūkis, kurį puikiai įveikė. Jie pamokos metu ne tik pagilino turimas žinias apie Lietuvą, bet ir sukūrė laisvės paukštį. Kodėl pasirinktas laisvės paukštis? Ką jis gali skrisdamas virš Lietuvos giedoti? Vaikų lūpomis skambėjo: ,,gerovė“, ,,vieningumas“, ,,taika“, ,,laisvė“, ,,drąsa“... Dienos pamoka buvo pristatyta mokyklos bendruomenei Nepriklausomybės minėjimo renginio metu.
Vasario 15 d. 1-10 klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti šventiniame renginyje, kurio metu skambėjo gražiausios eilės, mokyklos choriuko atliekama daina „Nupiešiu Lietuvą“, pradinių klasių mokinių šokio kolektyvas "Metų ratu" (būrelio vadovė K. Leskauskienė) šoko lietuvių liaudies šokį "Gintariniai riešutai", 2 klasės mokiniai (mokytoja K. Leskauskienė) deklamavo eilėraščius Lietuvai. Po literatūrinės ir muzikinės kompozicijos vyko 5-10 klasių mokinių istorinių žinių viktorina, kurią organizavo istorijos mokytoja A. Šataitė. Po įnirtingos kovos I vietą iškovojo 5 klasė, II vieta atiteko 9 kl., o III – 10 klasės mokinių komandai.
Tėvynė – tai žemė, kurioje kiekvienas iš mūsų esame gimę, kur augo mūsų šeimos, ir kurioje susiformavo mūsų tapatumas. Džiaukimės laisve, branginkime ją ir tvirtinkime kasdieniais savo darbais.