Naujienos

Vienas žodis - LIETUVA!

Vasario 15 dieną Vilkaviškio rajono Sūdavos pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriuje vyko renginys ,,Vienas žodis – LIETUVA!“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Skambėjo Lietuvos himnas  ,,Tautiška giesmė“.

Priešmokyklinio ugdymo grupės ,,Pelėdžiukai “ vaikučiai nudžiugino skambia daina ,,Mano Lietuva“, entuziastingai sušoko lietuvių liaudies  šokį ,,Kalvelis“ ,  deklamavo eiles, skirtas Tėvynei. Žodyje LIETUVA sutalpino visa, kas yra svarbu lietuvių tautai - sava kalba, trispalvė, Vytis, tradicijos ir papročiai, darbštūs žmonės.

Ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Spinduliukai“ vaikučiai papuošė renginį  lietuvių liaudies šokiu ,,Oira“, dainele ,,Ten ir aš“. Visi kartu darniai sušoko lietuvių liaudies šokį „Aguonėlė“. Šią dieną vaikučiai šventė  ir išdainavo laisvę drauge su savo artimiausiais žmonėmis – mamytėmis ir tėveliais. Renginį vainikavo bendra vaikučių ir tėvų kūrybinė veikla ,,Laisvės paukštis“. Pasitelkę įvairiausias kūrybines mintis, sukūrė paukščius, kurie  papuošė mokyklos erdves.

Grįžtamąjį ryšį apie renginį tėveliai pateikė  per QR programėlę, atsakydami į klausimus. Anketinės apklausos rezultatai nudžiugino renginio organizatores Daivą Staneikienę, Sonatą Lekavičienę ir Eglę Počienę, nes atsiliepimai apie renginį buvo teigiami. Ateityje tėveliai norėtų bendrų veiklų, kurios  vienija ir kuria artimesnį ryšį su vaikais bei mokyklos bendruomene.

 

Mokytojos  Daiva Staneikienė, Sonata Lekavičienė, Eglė Počienė