Naujienos

XIV BĖGIMAS, SKIRTAS MOKSLININKUI, KALBININKUI JUOZUI SENKUI ATMINTI

Į  XIV bėgimą, skirtą mokslininkui kalbininkui Juozui Senkui atminti, susirinko apie 70 dalyvių. Gražią saulėtą spalio 13 dieną dalyviai startavo Teiberių kaime prie sodybos, kurioje gyveno Senkų šeima. Į startą susirinko dalyviai iš įvairių rajono mokyklų, kuriuos sveikino Sūdaviečių etnokultūros asociacijos pirmininkė Regina Vancevičienė.                             

Finišo vietoje sportininkus pasitiko didelis būrys Didvyžių socialinės globos darbuotojų ir globotinių, Klausučių seniūnijos atstovai, Sūdavos pagrindinės mokyklos direktorė  ir kiti svečiai.

Po finišo sportininkai buvo vaišinami arbata, o svečiai – suvalkietišku plokštainiu.

J. Senkaus taurę laimėjo ir absoliučiu nugalėtoju tapo Raigirdas Jostas –Vilkaviškio S. Nėries pagrindinės mokyklos mokinys, 2200 m distanciją įveikęs per 7.31.09 min.

Merginų grupėje seniūnijos seniūnės taurę laimėjo ir absoliučia nugalėtoja tapo buvusi mūsų mokyklos mokinė Neda Čapskytė, kuri toliau mokslus tęsia Vilkaviškio ,,Aušros“ gimnazijoje.

Buvo išaiškinti ir medaliais apdovanoti visų amžiaus grupių prizininkai. Be dėmesio neliko ir jauniausi dalyviai, kuriems paskatinimo dovanėles įteikė Klausučių seniūnijos seniūnė  Judita Skystimienė. Jauniausia dalyvė, įveikusi distanciją, buvo ,,Ąžuolo“ progimnazijos 1 klasės mokinė Smiltė Verbonavaitė, jauniausias bėgikas – Sūdavos pagrindinės mokyklos 3 klasės mokinys Emilis Šuliauskas.

2012 ir jaunesnių gimimo metų vaikų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo Ieva Bruožytė iš Sūdavos pagrindinės mokyklos ir Modestas Babarskas iš ,,Ąžuolo“ progimnazijos. II vietos medaliais pasipuošė Justė Šlekytė iš ,,Ąžuolo“ progimnazijos ir Armandas Balšaitis  iš Vilkaviškio pradinės mokyklos. Trečias vietas šioje amžiaus grupėje iškovojo Justas Mockevičius iš ,,Ąžuolo“ progimnazijos ir Aistė Menčinskaitė iš Sūdavos pagrindinės mokyklos.

2010-2011 gimimo metų vaikų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo Marta Janulaitytė, ,,Ąžuolo“ progimnazijos mokinė, ir Pijus Navickas, Kazimiero Baršausko daugiafunkcio centro Keturvalakių skyriaus mokinys. Antros vietos medaliai atiteko Eglei Račiukaitytei iš S,Nėries pagrindinės mokyklos ir Gedeminui Tamošauskui iš Sūdavos pagrindinės mokyklos. Trečias vietas iškovojo Urtė Kavaliauskaitė  iš S.Nėries pagrindinės mokyklos, Lukas Siauka – Sūdavos pagrindinės mokyklos mokinys.

Jaunučių amžiaus grupėje nugalėtojais tapo Elzė Juodkūnaitė, Kazimiero Baršausko daugiafunkcio centro Alvito skyriaus mokinė, ir Raigirdas Jostas, kuris ir tapo absoliučiu nugalėtoju. II vietos laimėtojai  Ema Mureikaitė ir Julius Šlapkauskas iš Sūdavos pagrindinės mokyklos. Trečios vietos laimėtojai; Luknė Andriukaitytė iš Alvito ir Edvinas Būzmokovas iš Sūdavos.

Jaunių amžiaus grupės nugalėtojai – Neda Čapskytė ir Alius Vosylius Sūdavos pagrindinės mokyklos mokinys. Kiti prizininkai; II vieta-Paula Romanovaitė, Martynas Kučiauskas, III vietos laimėtoja Augustė Mikelaitytė. Visi šie mokiniai mokinasi Sūdavos pagrindinėje mokykloje.

Dėkojame rėmėjams; Sūdaviečių etnokultūros asociacijai, Klausučių seniūnijai, Sūdavos pagrindinei mokyklai, Didyyžių pensionatui, kurie prisideda prie bėgimo organizavimo. Dėkojame visiems dalyviams ir sakome iki pasimatymo kituose startuose.

                 

Varžybų vyr. teisėja Rūta Kiškėnienė