Naujienos

Žalingi įpročiai - sveikatos priešai

8 klasės mokiniai dalyvavo žmogaus saugos pamokoje, kurios tema buvo ,,Žalingi įpročiai - sveikatos priešai”. Rūkymas, alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimas - viena opiausių šiandieninės visuomenės problemų. Vis daugiau jaunuolių vartoja šias psichoaktyviąsias medžiagas, atsiranda naujų itin pavojingų medžiagų, kurios kelia didžiulę riziką sveikatai ar net gyvybei.
Pamokoje susipažinome su rūkymo, alkoholio ir narkotinių medžiagų žmogaus sveikatai daroma žala ir pasekmes. Taip pat paneigėme visuomenėje sklandančius mitus ir išanalizavome tikruosius faktus apie šias psichoaktyviąsias medžiagas.
Pamokos metu mokiniai taip pat turėjo galimybę išbandyti girtumą imituojančius akinius ir koordinacijos sutrikimą imituojančius akinius esant neblaiviam nakties metu. Šios priemonės parodė, kaip stipriai alkoholis veikia savęs suvokimą aplinkoje, reakcijos greitį, koordinaciją, kaip apsunkina paprastų užduočių, elementariausių veiksmų atlikimą.
Taip pat mokiniams buvo parodyta priemonė ,,Rūkoriaus burna". Ši priemonė pademonstravo rūkymo pasekmes dantims, liežuviui, visai burnos ertmei. Naudojant stendą ,,Rūkymo žala" mokiniai labiau susipažino apie ligas ir sutrikimus, kuriuos sukelia rūkymas.

 

Mokytoja Diana Maksimavičienė, visuomenės sveikatos specialistė Milda Agliniškienė