Naujienos

Pirmokų pamoka ,,Kokios paslaptys slypi knygose?“ bibliotekoje

Pirmokų lietuvių kalbos pamoka ,,Kokios paslaptys slypi knygose?“ mokyklos bibliotekoje
Skaitymas yra nepaprastai svarbus įgūdis, kuris atveria duris daugybei galimybių. Klasėje vykdome įvairius projektus, skatinančius mokinius paimti knygą į rankas, skaityti ir tobulinti skaitymo įgūdžius. Juk išmokus skaityti galima gauti daug daugiau informacijos, bendrauti, mokytis, pramogauti ir tobulėti.
Todėl balandžio 10 d. apsilankėme mokyklos bibliotekoje, kur bibliotekininkė Rasutė supažindino su bibliotekoje turimomis knygomis, papasakojo, kad knygų lentynose galima rasti pasakų, knygų apie gyvūnus, eilėraščių, nuotykių knygų, enciklopedijų, žodynų. Dirbdami išsiaiškinome, kad knygos lentynose sudėtos pagal abėcėlę. Norint rasti norimą knygą, reikia jos ieškoti pagal autoriaus pavardę. Labai smagu, kad pirmokams žodis ,abėcėlė“ puikiai žinomas ir suprantamas.
Dar smagiau buvo tapti tikrais knygų tyrinėtojais ir atlikti tyrimą ,,Knygų paslaptys“. Tai puikus būdas pažinti knygas ir jų sandarą. Ieškojome knygos mėlynu viršeliu, skaičiavome puslapius, aiškinomės, kas yra autorius, ar ant viršelio yra piešinys, kiek spalvų, ar ji storesnė už pirštą. Po šios įdomios veiklos padarėme išvadą: ,,Aš radau visas reikiamas knygas!“.
Laikas bibliotekoje prabėgo greitai ir smagiai. O kaip galvojate, ar galima iš bibliotekos išeiti be knygos? Jūs teisūs – pirmokai išėjo nešini Holly Webb serijos knygomis ir pažadais dažniau apsilankyti bibliotekoje, tapti aktyviais skaitytojais ir mokytis iš knygų.
Mokytoja Alita ir bibliotekininkė Rasutė