Naujienos

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena

Šiais metais Europos kalbų dienos simboliu pasirinkome Laimės paukštę. Kiekvienas mokyklos mokinys margino paukštės plunksnelę ir rašė frazę apie laimę.

Rusų kalbos pamokų metų mokiniai internete ieškojo žymių žmonių pasisakymų, kas yra laimė. Vokiečių kalbos mokytoja Lyma Pauliukaitienė vokiečių tinklapiuose padėjo susirasti tinkamus aforizmus. Anglų kalbos mokytojos Deimantė Paršaitienė ir Inga Ažukienė prašė mokinių parašyti, kas jiems yra laimė. Lietuvių kalba – gimtoji, bet frazė turėjo būti lakoniška, svari, kad tilptų mažoje plunksnelėje (mokytojos Irena Benetienė ir Rita Mykolaitienė). Prisidėjo net pradinukai: mokytojos Vilijos trečiokai, antrokėliai su mokytoja Kristina, ketvirtokai su mokytoja Gitana ir pirmokėliai su mokytoja Alita plunksnelėse išvedžiojo savo vardukus.

Šiandien, pertraukos metu, šaunuoliai šeštokai uždainavo prancūzų, vokiečių, anglų, italų ir lietuvių kalbomis. Muzikos mokytoja Rasa Slabodienė  juos išmokė skambių dainelių įvairiomis kalbomis.

Lengva plunksnelė, bet kokios reikšmingos ir svarios mintys! Kokia gili frazių prasmė!

„Happiness is having a friend“

«Счастье зависит от нас самих». — Аристотель

«Тот, кто счастлив, сделает счастливыми других». — Анна Франк.

Ohne Glück kann man leben, ohne glücklich zu sein nicht.

Laimė, kai esi sotus. Laimingas žmogus, jei gyvena taikoje....

Dėkoju 8 klasės mokinei Austėjai Stankaitytei, kuri padėjo Laimės paukštei išskleisti sparnus. Ačiū visiems paminėjusiems Europos kalbų dieną mokykloje

 

Dailės ir rusų kalbos mokytoja Diana Maksimavičienė